• PRO TV
  • Cine este Victor Toriani, cel care vrea să aducă mai aproape de români ideea de psihologie

Cine este Victor Toriani, cel care vrea să aducă mai aproape de români ideea de psihologie

Cine este Victor Toriani, cel care vrea să aducă mai aproape de români ideea de psihologie

Căsătoriți pe nevăzute, formatul TV în care oameni singuri vor să-și găsească perechea potrivită experimentând o nouă metodă bazată pe știință, vine din 7 septembrie la PRO TV. Printre cei patru experți ai emisiunii îl găsim și pe Victor Toriani, psihoterapeut și psiholog clinician organizațional. 

Victor Toriani s-a născut la Galați, în anul 1978. Spune despre el că a fost mereu pasionat de călătorii, muzică, teatru, explorarea conștiinței, regăsirea inimii și vindecarea sufletului. 

De ce a ales psihologia și ce spune despre meseria care îi aduce atâtea împliniri

Victor Toriani a povestit într-un interviu pentru PRO TV că dragostea și curiozitatea față de oameni l-au determinat să aleagă acest domeniu. 

“De mic m-au fascinat tipologiile umane și felul lor personal și frumos de a fi. La început m-am folosit de astrologie să citesc despre caracteristicile umane, mai apoi însă mi-a plăcut să aprofundez trăsăturile oamenilor prin psihologie. 

Un psiholog clinician vine în întâmpinarea medicului psihiatru prin testarea, investigarea și punerea unui diagostic în vederea alegerii tratamentului potrivit. Eu am ales specializarea în psihologie clinică pentru a mă ajuta și în demersul psihoterapeutic, spre a trimite mai departe, către un psihiatru, în cazul în care, în interviul clinic, descopăr aspecte ce țin de psihopatologie sau tulburări severe ale sănătății mintale. Baza activității mele este însă psihoterapia, o altă ramură importantă a psihologiei, ce se ocupa cu “igiena psiho-emoțională”, cu vindecarea traumelor/ blocajelor și accesarea resurselor interioare”, a explicat Victor Toriani.

Victor Toriani este fondatorul Asociației Psihologice Române Toriani

Psihoterapeut și psihologul clinician organizațional este fondatorul Asociației Psihologice Române Toriani. În ultimii ani a proiectat și construit programe psihologice care sprijină atât companiile, cât și persoanele fizice în eforturile lor de a realiza un echilibru între dezvoltarea individuală, viața personală și cea profesională. 

Ce pregătire și experiență profesională are Victor Toriani

Victor Toriani este psihoterapeut, masterand în psihologie clinică, psiholog organizațional și doctorand în psihologia dezvoltării și neuroștiințe. 

Pe lângă cursurile universitare de specialitate, Victor Toriani a urmat o gamă largă de cursuri de calificare și formare în psihoterapie integrativă centrată pe adult, familie, cuplu și copii, psihologia muncii și organizatională, training și coaching. 

În prezent, lucrează ca psihoterapeut, psiholog organizațional și psiholog clinician în cadrul Asociației Română de Psihologie “Toriani”, ce menține o colaborare cu mai multe clinici, companii și corporații din Bucuresti și din țară. El este și fondator și coordonator al Centrului de dezvoltare personală și profesională “Toriani”, membru al Asociației Române de Psihoterapie Integrativă și mebru al Colegiului Psihologilor din România.

“În ceea ce fac, cel mai mult mă bucură să văd expresiile încântate ale celor care, participând la explorarea ființei lor, iniţial nu găsesc cuvinte potrivite pentru a-şi descrie experienţele şi uimirea de a se descoperi pe sine altfel decât în trecut. Îmi dă inspiraţie faptul că fiecare participant pleacă acasă cu o mai mare încredere în sine, cu mai multă cunoaştere şi putere pentru a-şi rezolva problemele, cu mai multă bucurie şi dorinta de a trăi misterul acesta cotidian pe care îl numim viaţă”, povestește psihoterapeutul pe toriani.ro

Experiență profesională

Fondator și președinte al Asociației Române de Psihologie “Toriani”, București (2016 – prezent)

Psihoterapeut Specialist Integrativ (cuplu, familie, adolescenți) / Psiholog Specialist Organizațional / Psiholog Specialist Clinician/ Trainer/ Coach (2011 - prezent)

Fondator și coordonator al Centrului “Toriani”, București (2013 – 2016)

Psihoterapeut Specialist Integrativ (cuplu, familie, adolescenți)/ Psiholog Specialist Organizațional/ Psiholog Specialist Clinician/ Trainer/ Coach – Clinica Regina Maria, București (2011-prezent)

Psiholog/ Trainer – Clinica Aquamarin, București (2010-2014)

Ce rol are Victor Toriani în cadrul emisiunii Căsătoriți pe nevăzute

În emisiunea Căsătoriți pe nevăzute, Victor va încerca să completeze profilurile psihologice ale concurenților: ”În calitate de psihoterapeut centrat pe terapie individuală și psiholog clinician, în scopul formării profilurilor psihologice, am aplicat două teste de personalitate, un chestionar despre tulburările de personalitate, o scală de evaluare a stresului, un chestionar despre tipologii de comportament și teste de inteligență cognitivă și emoțională”.

Citește și: INTERVIU Victor Toriani, expert Căsătoriți pe nevăzute. Care sunt “ingredientele” unei căsnicii fericite

Dă LIKE la pagina de Facebook a emisiunii Căsătoriți pe nevăzute ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în cel mai urmărit experiment social al momentului

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni