• PRO TV
  • INTERVIU Taher Sonu, expert Căsătoriți pe nevăzute: “Nu există doi oameni la fel!”

INTERVIU Taher Sonu, expert Căsătoriți pe nevăzute: “Nu există doi oameni la fel!”

INTERVIU Taher Sonu, expert Căsătoriți pe nevăzute: “Nu există doi oameni la fel!”

Taher Sonu este unul dintre cei patru experți de la “Căsătoriți pe nevăzute”, un reality show bazat pe știință, destinat celor care nu au avut noroc în dragoste, dar n-au abondonat încă lupta de a-și găsi jumătatea. Emisiunea va avea premiera în această toamnă la PRO TV. 

Taher Sonu este expert în relații, psiholog și autorul celei mai citite cărți de seducție din România. El îi ajută pe oameni să învețe cum să atragă și să păstreze un partener de cuplu. 

Expertul în relații ne-a oferit un interviu în care a vorbit despre consiliere în amor și compatibilitatea pe termen lung între parteneri.

Bun găsit, Taher! Pentru cine nu știe, ce este acela un relationship coach? Putem să spunem că ești un fel de consilier în dragoste?

Salut, bine v-am găsit! Relationship coach este persoana care te ajută să cunoști, să atragi, să păstrezi partenerul sau partenera ideală. Putem spune că este vorba despre consiliere în dragoste, dar în realitate este vorba despre înțelegerea atât a dorințelor, cât și a blocajelor pe care le are o persoană, astfel încât s-o pot ajuta să ajungă să cunoscă pe cineva.

Care sunt calitățile indispensabile pentru această meserie?

La bază este știința, vorbim aici despre psihologie și o înțelegere foarta bună a dinamicii sociale dintre un bărbat și o femeie, în faza incipientă, „pre-relaționare”.

Trebuie să știi cum să pui lupa pe acele comportamente care scot în evidență o persoană și o fac să fie atrăgătoare pentru sexul opus.

Cine sunt cei care apelează la un consilier în amor și ce așteptări au?

Sunt persoane de toate vârstele și din toate categoriile sociale.

Ne place să credem că dacă o persoană arată într-un anumit fel sau dacă are un anumit statut social, asta cumva garantează atracția sau succesul într-o relație.

Însă oamenii după ce se lovesc de mai multe ori de aceleași piedici, aceleași emoții, dezamăgiri și relații toxice, uneori decid să se lase pe mâna unui expert.

Care sunt primele informații de care ai nevoie ca să îți dai seama cu cine ar putea fi compatibilă o persoană?

Am nevoie să-i vad cum interacționează cu mine și cu alți oameni, în felul ăsta le văd în primul rând energia și felul lor de a fi.

Poți să crezi că vrei un lucru, dar în realitate să reacționezi la cu totul altceva, de asta în unele situații inima spune ceva iar mintea altceva.

La ce trebuie să fie atenți partenerii la începutul relației pentru a-și da seama de compatibilitatea pe termen lung? 

Ar fi indicat să se uite în primul rând la ce face persoana din fața lor și la ce emoție transmite. 

“Prima dragoste nu se uită niciodată!”. Există adevăr în afirmația asta? Din punctul tău de vedere prima iubire rămâne un reper pentru viitoarele povești de dragoste? 

Când îți deschizi cu adevărat prima dată sufletul către cineva cu siguranță este marcant, uneori din păcate pot rămâne cicatrici și în cele mai bune situații adevărate povești de iubire.

Este greșit să ne comparăm partenerii (partenerele) cu prima dragoste? Cum putem scăpa de această tentație?

Nu există doi oameni la fel. Nu o să mai repeți niciodată experiența iar cât timp rămâi blocat într-o comparație de genul ăsta e greu să realizezi că poți întâlni o persoană mult mai potrivită și mai interesantă pentru că întodeauna ai trecutul ca etalon.

Citește interviul complet AICI. 

Citește și: Cine este Taher Sonu, unul dintre cei patru experți ai emisiunii „Căsătoriți pe nevăzute”

Căsătoriți pe nevăzute” – în curând, la PRO TV!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni