Mircea Iliescu, savantul care stabilește compatibilitatea în cuplu printr-un test de salivă

19 Iulie 2021, 14:00


	Mircea Iliescu, savantul care stabilește compatibilitatea în cuplu printr-un test de salivă

Mircea Iliescu este doctor în genetică și evoluție umană. Savantul este și unul dintre cei patru experți ai emisiunii “Căsătoriți pe nevăzute”. Reality show-ul bazat pe știință va avea premiera în această toamnă la PRO TV. 

În prezent, predă cursuri de evoluție și genetică la Institute of Continuing Education din cadrul Universității Cambridge. E pasionat de diversitatea umană din întreaga lume, iar împreună cu alți colegi din Marea Britanie, India și România se concentrează asupra evoluției genetice a diversității umane în populațiile cu o istorie evolutivă complexă. 

Recent, expertul a fost invitat în emisiunea La Măruță, unde a povestit mai multe despre activitatatea sa de cercetător. Mircea Iliescu a explicat cum un test de salivă le poate arăta oamenilor dacă sunt sau nu compatibili.

“Putem vedea dacă anumite gene se potrivesc mai mult între anumiți oameni. Povestea e veche, avem anumite gene care par să fie mai compatibile între oameni, adică avem copii mai deștepți și mai frumoși după aia. Din testul ADN poți să vezi anumite părți din genomul nostru dacă sunt mai diferite între oameni și dacă ți se pare că oamenii simt chestia asta, cumva așa miros și simt...ăsta ar fi mai bun pentru mine decât celălalt, fără să știe că e bazat pe genetică”, a explicat doctorul în genetică.

Mai multe detalii în materialul VIDEO de mai jos
VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies