• PRO TV
  • S-a inventat kit-ul care stabilește compatibilitatea în cuplu: saliva joacă un rol important

S-a inventat kit-ul care stabilește compatibilitatea în cuplu: saliva joacă un rol important

S-a inventat kit-ul care stabilește compatibilitatea în cuplu: saliva joacă un rol important

Știai că se poate stabili compatibilitatea dintre doi parteneri pe baza unui simplu test de salivă? Un cuplu de chimiști a inventat un kit care îți spune dacă există sau nu chimie între tine și alesul tău. 

“Mă iubește! Nu mă iubește!” – nu mai e nevoie să rupi nicio petală din floare. Cercetătorii susțin că au găsit o metodă prin care poți să afli dacă ești compatibil din punct de vedere genetic și psihologic cu partenerul tău. 

Un simplu test de salivă îți poate spune dacă vei îmbătrâni lângă cel care te face să simți “fluturi în stomac”. 

“Instant Chemistry” este un start-up înființat de chimiștii Sara Seabrooke și Ron Gonzales în Toronto. Mai exact, cei doi, care sunt soț și soție, au realizat un kit care, pe baza unor teste, poate descoperi dacă două persoane sunt sau nu compatibile.

Iată cum funcționează "Instant Chemistry"

Doritorii se înregistrează și primesc acasă un kit, care conține două recipiente. Cuplul trebuie să trimită înapoi o probă de salivă. Cei doi chimiști extrag apoi informații genetice din probe și, pe baza a ceea ce ei numesc bio- și neuro-compatibilitate, notează cât de compatibili sunt cei care au apelat la acest test. De exemplu, Sara Seabroke și Ron Gonzales au un procent de 86%, ceea ce înseamnă că sunt foarte compatibili. 

Compania canadiană “Instant Chemestry” analizează doar materialul genetic selectat. Nu identifică genomul și nu vă oferă informații despre mutațiile pe care ar putea să le aibă copiii voștri.

În procesul de analiză, chimiștii se uită prima dată la genele sistemului imunitar, la profilul antigenului leucocitar uman (HLA) al celor doi parteneri. HLA are numeroase roluri și are legătură cu percepția oamenilor asupra mirosului natural al celor din preajma lor. 

“Cât de des ați auzit ceva de genul: «Mi-a plăcut de el, era drăguț, dar nu aveam chimie». Asta nu este magie, ci știință”, spune Gonzales potrivit The Guardian.

Celor doi parteneri le este verificat și nivelul de serotonină, dopamină și oxitocină. La final, cuplul primește rezultatul testului și o broșură cu explicații. Vei afla cât de probabil este ca tu și partenerul tău să rămâneți atrași fizic unul de celălalt de-a lungul timpului, dar și câteva sfaturi care să te ajute în relație. Costul total pentru test și “manualul de dragoste” este de 199 $. 

“Căsătoriți pe nevăzute”, din toamnă la PRO TV

Pentru cei care încă mai cred în suflete-pereche, PRO TV pregătește un show experiment cu totul special. Un show în care știința te va ajuta să-ți găsești jumătatea. 

"Căsătoriți pe nevăzute" este un reality show bazat pe știință, destinat celor care nu au avut noroc în dragoste, dar n-au abondonat încă lupta de a-și găsi jumătatea. Cu ajutorul unor specialiști în psihologie, psihoterapie, psihosexologie, genetică si relații interumane, cei care vor intra în acest show vor trece printr-o serie de teste psihologice, teste de feromoni, atractivitate și chiar teste ADN, pentru ca experții să le găsească sufletul pereche.

Cei doi se vor întâlni pentru prima dată în fața ofițerului stării civile, iar după nuntă, vor avea ocazia să se bucure de luna de miere și de timp petrecut împreună pentru a decide ulterior dacă sunt făcuți unul pentru celălalt sau se despart. 

Sursa foto: Shutterstock

Vezi și VIDEO: ,,Căsătoriți pe nevăzute”, în curând, la PRO TV!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni